>CUMPĂRĂ BILETE<

ELINA DUNI & ROB LUFT feat FRED THOMAS
(Elveţia/Albania, UK)




 




 
Elina Duni - voce
Rob Luft - chitară
Fred Thomas - tobe, percuţie
Elina Duni este o cântăreață elvețiană-albaneză. Din 2012 este una dintre cele mai reprezentative artiste de la ECM Records. Combinația ei distinctivă de cântece folclorice tradiționale albaneze cu jazz-ul a fost apreciată de critici la nivel mondial.
Născută într-o familie de artiști în Tirana, Albania, în 1981, Elina Duni a făcut primii pași pe scenă la vârstă de cinci ani, cântând pentru Radio și Televiziunea Națională. În 1992, după căderea regimului comunist, s-a stabilit la Geneva, Elveția, împreună cu mama ei, unde a început să studieze pianul clasic și apoi a descoperit jazz-ul. A continuat să studieze programul de jazz la Hochschule der Künste din Berna. În acest timp, ea a format Elina Duni Quartet reprezentând o revenire la rădăcinile ei muzicale, o combinație intrigantă, de succes, de cântece populare balcanice și jazz.
În 2017, Elina Duni a fost una dintre câștigătoarele Premiului Elvețian de Muzică, iar în 2018 primul său proiect solo Partir a fost lansat pe ECM
Pentru acest nou proiect, i se alătură chitaristul Rob Luft, aclamat drept una dintre vedetele în ascensiune ale înfloritoarei scene de jazz contemporan din Londra. Cântecele lui Luft încorporează ecouri ale vieții din Africa de Vest, folk-ul englezesc și indie rock, iar sunetul său plin de bucurie găsește un echivalent ideal în vocea Elinei Duni.
Primul album comun al duo-ului Lost Ships a fost lansat de ECM Records în 2020 și nominalizat la Premiul Criticii din Germania, precum și la Premiul German de Jazz.
Cu această ocazie, duetul îl invită pe multi-instrumentistul Fred Thomas să completeze gama. Bogăția tonală și delicatețea lui adaugă o culoare subtilă acestor melodii din folclor atemporale, care încă mai rezonează atât de veridic și în zilele de azi.
MASAR
(
Tunisia, India, Franţa)




 




Amine M`Raihi - oud
Prabhu Edouard - tabla, percuţie
Sylvain Barou - flaute
Masar înseamnă în arabă cale sau traiectorie.
Oud-ul lui Amine Mraihi, flautele lui Sylvain Barou și tabla lui Prabhu Edouard înaintează în muzică pe căi alternative. E o evadare în lumile paralele ale misteriosului Ragas, viselor celtice și poeziei lui Maqams cu o notă neobișnuită de electronică.
Un sunet vibrant țesut de 6 mâini și 3 inimi unite într-o pasiune comună, dusă la paroxism.

Virtuoz la Oud, compozitor apreciat pentru talentul său muzical unic și inovator, Amine Mraihi figurează printre maeștrii muzicii contemporane, înrădăcinate în Orient. Abordarea sa modernă și îndrăzneață are ca rezultat depășirea constantă a limitelor instrumentelor sale. Datorită lui taică-său, a interacționat cu muzica de la vârsta de patru ani. Alături de Hamza, fratele său, instrumentist la Kanun (harpă arabă), s-a poziționat mulți ani la rând printre vocile importante ale muzicii orientale moderne, devenind unul dintre cei mai prolifici cântăreți la oud din ultimii 20 de ani. Frații au lansat 9 albume. Amine a colaborat cu artiști precum Karim Ziad, Vincent Peirani, Vincent Segal, Kaushiki Chakraborty, Ismail Lumanovski, Chico Freeman, Burhan Oçal.

Considerat unul dintre cei mai versatili cântăreți la tabla din generația sa, Prabhu este un discipol demn al renumitului maestru de tabla Pandit Shankar Ghosh. Natura sa cosmopolită și dragostea pentru experimente l-au determinat să colaboreze cu artiști de pe tot globul precum Jordi Savall, Joachim Kühn, Jeff Mills, Nguyen Lê, Magic Malik, Amine și Hamza, Moriba Koïta, Saïd Shraïbi, Kudsi Erguner, Jamchid Chemirani, JP Drouet ...

Sylvain Barou, din Bretania, este considerat unul dintre cei mai buni flautiști. După ce a cântat în mare parte muzică tradițională irlandeză și bretonă, Sylvain a contribuit la unele dintre cele mai interesante proiecte ale genului și a cântat cu cele mai importante trupe și muzicieni precum Donal Lunny, Padraig Rynne, Guidewires, Altan, Guichen, Alain Genty, Denez Prigent , Jacques Pellen-Celtic Procession, Erik Marchand, Smadj, Gildas & JB Boclé, Keyvan Chemirani, Trilok Gurtu, Prabhu Edouard, Vincent Ségal (aranjor cu Sting) Sandip Chatterjee, Karim Ziad, Olli & The Bollywood Orchestra, Adnan Joubran, Dan Ar Braz, Yann-Fanch Kemener, Gilles Le Bigot, Soig Siberil, Yvan Cassar, Liz Carroll, John Doyle, Andy Irvine, Mairtin O'Connor, Paddy Glackin, Seamie O'Dowd, Laoise Kelly, Fred Morrisson ... Astăzi, Sylvain călătorește prin lume cu lineup-ul său și face parte din noul trio cu legendarii muzicieni irlandezi Donal Lunny și Padraig Rynne, Sylvain participă, de asemenea, la mai multe proiecte alături de chitaristul de jazz breton Jacques Pellen, are o nouă colaborare interesantă inclusiv și cu extraordinarul baterist de jazz Trilok Gurtu și un nou cvartet numit Offshore. De asemenea, colaborează cu muzicieni din alte tărâmuri muzicale, precum vrăjitorul iranian de percuție Keyvan Chemirani, muzicieni indieni Prabhu Edouard (tabla) și Sukdhev Misra (vioară) și geniul cretan Stelios Petrakis (lyra, saz, laouto).
Geta Burlacu
(Moldova)




 




Geta Burlacu - voce
Igor Cojocaru - chitară
Dorel Burlacu - muzicuţă, keyboards
Nichita Morozov - bass
Alex Zavalii - tobe
Geta Burlacu s-a născut pe 22 iulie 1974, în orașul Bălți din Republica Moldova. A început să cânte vocal la vârsta de 7 ani și tot de atunci a început studiul viorii la Școala de muzică din Bălți. În 1993 Geta a intrat la Conservatorul din Chișinău (Facultatea de Muzică Populară și Jazz). Este câștigătorea a numeroase premii la festivaluri naționale și internaționale (Moldova, România, Franța, Germania, Spania, Danemarca, Ucraina, Belarus) în perimetriul muzicii jazz, pop și ethno-jazz, folk. Din 1998 și până în 2014 a activat ca solistă în proiectul „UniVox„. În perioada 2005 – 2007 a fost profesor de jazz (vocal) la Facultalea de canto a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova. În 2006 a obținut o bursă la Fundația Soros (secțiunea „Music”) și a înregistrat primul său album de ethno jazz “Ce n-aș da…” împreună cu compozitorul și aranjorul Igor Iachimciuc. Tot în 2006 a participat ca opening act pentru turneul în Romania al celebrei formații cubaneze „Buena Vista Social Club”. În 2008 a reprezentat Republica Moldova la concursul internațional „Eurovision Song Contest” cu piesa „Century of Love”. În 2009 reprezinta Moldova la Festivalul International „Cerbul de Aur” din Brașov și la Festivalul „Callatis” din Mangalia.
Din 2009 pâna în prezent evoluează împreună cu Orchestra Națională Simfonică Teleradio Moldova, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, orchestrele de muzică populară Lăutarii, Mugurel, Fraților Advahov, Fraților Ștefăneț, Big Band Academia de Muzică. În 2010 a concertat în Europa cu trupa lui Alex Calancea Band, susținând concerte în Franța, Germania, Austria, Italia, Rusia, Ucraina, Romania, China, Anglia, Belarus, Spania, Danemarca, Irlanda și altele. În 2011 Geta Burlacu a participat la concertul „Woman Day” în cadrul aniversării „40 de ani de Francofonie” organizat de UNESCO la Paris. În 2012 Geta a dat viață unui nou album de colinde („Să ningă cerul peste noi”) și la finele anului a susțiut concerte de caritate cu formația Black&White și Jazz Big Band la Teatrul Național de Operă și Balet din Chișintău și Teatrul Dramatic din Tiraspol. Din anul 2013 Geta joacă în spectacolul muzical „Caruselul erotic” pe scena teatrului „Eugen Ionesco” din Chișinău – primul spectacol al Teatrului Nocturn “Decameron”, după un text de David Hare, în regia lui Giorgi Tavadze (Georgia). Interpreta a fost numită Ambasadorul al Bunăvoinței pentru Fondul Națiunilor Unite în Moldova. În 2014, la invitația Asociației „Connexions Moldavie” și cu sprijinul Biroului „Pentru relații cu Diaspora”, Geta Burlacu a susținut două concerte intitulate „Winter Jazz „ la Paris și Luxemburg, unde a fost primită călduros de către reprezentanții diasporei moldovenești precum și ai șefilor Ambasadelor Republicii Moldova în Belgia și Franța. Este remarcabil faptul că acesta a fost primul concert oficial al reprezentantilor culturii moldovenești în Luxemburg!
In luna mai 2014 Geta a reprezentat Republica Moldova în cadrul proiectului cultural „Experience Moldova”. În zilele de 13, 15 și 16 mai Geta a susținut (cu mare succes) concerte de muzică populară moldovenească pe scenele Berlinului, Stockholmului și Londrei. În luna iulie 2014 Geta Burlacu a participat la Festivalul international „Urban Voices” cu piese din repertoriul celebrei Maria Tănase alături de unul dintre cele mai impunătoare coruri din lume alcătuit din 800 de persoane. Geta a cantat piesa „Lume, lume” pe un platou grandios, acompaniata de muzicieni din India, Canada, Venezuela, Algeria, Franța și Moldova.
Proiectul a fost o simbioză de genuri muzicale a culturilor din est și vest. 2 martie 2016 pentru prima dată în Moldova împreună cu Corul Național de cameră a Republicii Moldova (Sala cu Orgă) interpretează “Misa Criolla” Ariel Ramírez. În 2016 primește titlul de Artist Emerit al Republicii Moldova. În 2017 începe proiectul cantoterapie și vinomeditație, iar în 2020 ia masterul la psihologia clinică USM cu tema “Influența cantoterapiei asupra diminuării stărilor depresive”.
În 2018 la invitația lui Anatol Ștefaneț participă într-un proiect inedit muzical „Maria Tănase-pasăre în spațiu”. În 2017 și 2020 cântăreața participă la filmările musical-ului “La cârciuma de la drum”, jucând unul din rolurile principale.
În 2019 revista Brilliance oferă artistei premiu pentru cea mai bună voce a anului.
“Femeia care cântă cum respiră și se bucură de orice prilej de comunicare artistică se poate considera și un eficient ambasador al culturii românești din Moldova de peste Prut” (Prom-Art Creative Romania).
Sorin Zlat Quartet
(România)




 




Sorin Zlat - Pian
Catalin Milea - saxofon
Mike Alex - contrabas
Iulian Nicolau - tobe
Sorin Zlat Quartet a luat naștere în anul 2008.
Repertoriul trio-ului include standarde de jazz, dar și compoziții proprii, stilurile abordate de Sorin Zlat Trio fiind cool jazz, latin, post-bop, contemporany jazz și muzică de avangardă. Prin această fuziune de stiluri, grupul a câștigat recunoșterea publicului de jazz din România și din străinătate, bucurându-se de numeroase concerte pe scenele unor festivaluri celebre, precum: Montreux Jazz Festival, Izmir Jazz Festival, Bruxelles Jazz Festival, Golden Jazz Fest Paris, Jacksonville Jazz Festival (S.U.A), Monaco Jazz Festival, Getxo Jazz Festival (Spania) dar și in cluburi de jazz celebre dintre care amintim: Birdland (New York), Vortex (Londra), Music Village (Bruxelles), Ronnie’s Scott (Londra), Blue Note (New York), Kings Place (Londra), Nardis (Istanbul), Jazz Cafe (Montreux), B-flat (Berlin) etc.
Sorin Zlat pianist, clarinetist, Yamaha jazz artist și compozitor, deținătorul a numeroase premii naționale și internaționale, este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz ai noii generații de artiști români, care în ultimii ani a primit distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Montreux (2015), Premiul pentru “Cel Mai Bun Muzician de Jazz
Cătălin Milea este unul dintre cei mai creativi și activi saxofoniști români ai noii generații. Deţinător a numeroase premii internaţionale, artistul român şi-a început studiile de specialitate la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti și le-a continuat în Olanda, la Prins Claus Conservatoire şi la Hague Royal Conservatory. Activează în numeroase grupuri, cântând la diverse instrumente.
Mike Alex a absolvit liceul de muzică George Enescu la secția de contrabas clasic. A participat la festivalul Internațional ”Eurorchestries“ din Franța. Tot în acest an a participat la festivalul “Impreuna Formatii Pentru Viitor” din Intorsura Buzaului unde a primit diploma de: “ Cel mai bun basist” al festivalului. A câștigat un număr considerabil de premii precum și locul II la concursul național "New Jazz Players" ediția 2019.
Iulian Nicolau - Absolvent al Universității Naționale de Muzică București. Este un muzician foarte activ pe scena jazzului românesc fiind deseori solicitat în diferite proiecte ceea ce îl face un muzician foarte complex și versatil. A cântat alături de muzicieni cunoscuți pe scena jazzului românesc la numeroase festivaluri, stagiuni și cluburi.
Sha
(Elveţia)




 




 
Sha – compozitor și multiinstumentist, s-a născut în 1983 în Berna și locuiește acolo unde îl aduce muzica.
A început să meargă la lecții particulare de saxofon încă de la 11 ani, apoi și-a continuat studiile la Musikhochschule Lucerne unde a făcut două facultăți.
Din 2004 are turnee mondiale cu Nik Bärtschs’ Ronin, Nik Bärtsch’s Mobile, The Legendary Lightness și Piet Klocke. Este compozitorul trupelor sale Sha’s Banryu și Sha’s Feckel și a colaborat cu proiecte de teatru și dans la Opernhaus Zürich, Gessneralle și VorOrt.
În februarie a lansat primul său album solo Monbijou, înregistrat într-o încăpere mare și pustie al podului cu grinzi Monbijou din Berna. Albumul este format din câteva ornamente distincte, compuse de-a lungul anilor și țesute într-o suită de 30 de minute. În timp ce însăși ideea unui spectacol solo ar putea evoca imagini ale unui monolog intern, Monbijou ajunge în exterior și reprezintă în esență o lucrare despre spațiul ascuns din jurul nostru, așa cum este definit de sunetele pe care le facem. Ecolocație pentru emoție, dacă vreți.
„Muzica lui Sha face apel la ambele emisfere, creîndu-și propriul simbioz, care poate fi perceput la un nivel pur instinctiv, în același timp îți sădește în cap multe semințe pentru cei cărora le place muzica ca hrană pentru gândire.” John Kelman, www.allaboutjazz.com
"Saxofonul său oferă note înălțate de argint pur." Sid Smith, www.bbc.co.uk
Trigon
(Moldova)




 




Anatol Ștefaneț - violă
Dan Brumă - chitară
Vali Boghean - saxofon, trompetă, caval, vocal
Gari Tverdohleb - tobe, percuţie
Formația Trigon s-a înființat în 1992, cântă muzică improvizațională bazată pe muzica tradițională din regiunea Balcanilor.
Formația a participat la numeroase festivaluri de jazz și s-a ales cu diverse premii internaționale. Au susținut concerte pe cele mai mari scene mondiale: “Portalegre jazz fest”, “North Sea Jazz festival” (Rotterdam), “Jazz in Hermitage” (Moscova), “Porgy & Bess” (Viena), “Grenoble Jazz Festival" (Franța), Radio France (Paris), Norwegian Academy of Music, "Jazz Festival 22 Fabrik" (Germania), "Music Meeting 14", Nijmeghen (Olanda), "Rikkoukai" Theater in Tokyo, "Vilnus jazz festival"- (Lithuania), "Balkan fever festival"(Viena), “Jazzycolors” (Paris), “Pulse” festival in London si Brighton (UK),“29 th Montreal International Jazz Festival” (Canada), Theater Sondra Make Music Stockholm (Sweden), London jazz festival (UK) ...
Anatol Ștefaneț - membru al Uniunii Cineaștilor din România și director artistic al Festivalului Ethno-jazz din Moldova (XIX ediții).
A compus muzică pentru piesele de teatru “Metamorphoses” (Satiricus theater, Chișinău), “Lupii și Zeii” (Moldova Film, 2009) , “Nunta în Basarabia” de Napoleon Helmis (România /Moldova, 2010). Ca lider al orchestrei folclorice a înregistrat 4 CD-uri în Franța și Estonia. Unul dintre CD-urile sale „Anatol Stefanet - solo bratsch” a fost marcat de presa franceză de „CHOC in Musique du Monde” în anii 1999, 2002. Împreună cu formația Trigon a editat 10 CD-uri în Franța, Germania, Rusia, România, Moldova, Belgia, Grecia. A fost membru al Okay Temiz „Orchestra Mării Negre” numit „all star band” (Virtual Womex) și a cântat la Berlin Experimenti orchestră condusă de Bardo Henning și Sea Zone trio (Enver Izmailov, Anatol Ștefanet, Vali Boghean). Multiinstrumentalistul Vali Boghean este câștigătorul concursurilor internaționale din Moldova și România. A fost premiat ca cel mai bun instrumentist la festivalurile „Galbenă Gutuie”, „Lăutarii Moldovei”, „Maria Drăgan”, „Malurile Dunării”, „Maria Tănase”.

Vali Boghean este lider și compozitor al propriei formații Vali Boghean Band.

Dan Brumă a absolvit Academia de Arte din Chișinău chitară jazz, și în scurt timp a devenit unul dintre cei mai solicitați chitariști. A cântat în formațiile precum 3ART, MecHad, InDuo, ViaDacă, Geta Burlacu Project, Cristi Teodorovici, Youth Orchestra și cu orchestra de jazz din Bruxelles la Bozar internațional proiect.

Gari Tverdohleb - a absolvit Academia de Arte din Chișinău ca percuționist și toboșar de jazz. A cântat în numeroase proiecte de jazz și rock. Este un muzician sensibil și delicat, dar poate stârni și o furtună, atunci când este necesar