>CUMPĂRĂ BILETE<


ELINA DUNI & ROB LUFT feat FRED THOMAS
(Elveţia/Albania, UK)




 




 
Elina Duni - voce
Rob Luft - chitară
Fred Thomas - tobe, percuţie
Elina Duni este o cântăreață elvețiană-albaneză. Din 2012 este una dintre cele mai reprezentative artiste de la ECM Records. Combinația ei distinctivă de cântece folclorice tradiționale albaneze cu jazz-ul a fost apreciată de critici la nivel mondial.
Născută într-o familie de artiști în Tirana, Albania, în 1981, Elina Duni a făcut primii pași pe scenă la vârstă de cinci ani, cântând pentru Radio și Televiziunea Națională. În 1992, după căderea regimului comunist, s-a stabilit la Geneva, Elveția, împreună cu mama ei, unde a început să studieze pianul clasic și apoi a descoperit jazz-ul. A continuat să studieze programul de jazz la Hochschule der Künste din Berna. În acest timp, ea a format Elina Duni Quartet reprezentând o revenire la rădăcinile ei muzicale, o combinație intrigantă, de succes, de cântece populare balcanice și jazz.
În 2017, Elina Duni a fost una dintre câștigătoarele Premiului Elvețian de Muzică, iar în 2018 primul său proiect solo Partir a fost lansat pe ECM
 


Pentru acest nou proiect, i se alătură chitaristul Rob Luft, aclamat drept una dintre vedetele în ascensiune ale înfloritoarei scene de jazz contemporan din Londra. Cântecele lui Luft încorporează ecouri ale vieții din Africa de Vest, folk-ul englezesc și indie rock, iar sunetul său plin de bucurie găsește un echivalent ideal în vocea Elinei Duni.

Primul album comun al duo-ului Lost Ships a fost lansat de ECM Records în 2020 și nominalizat la Premiul Criticii din Germania, precum și la Premiul German de Jazz.


Cu această ocazie, duetul îl invită pe multi-instrumentistul Fred Thomas să completeze gama. Bogăția tonală și delicatețea lui adaugă o culoare subtilă acestor melodii din folclor atemporale, care încă mai rezonează atât de veridic și în zilele de azi.
MASAR
(
Tunisia, India, Franţa)




 




 
Amine M`Raihi - oud
Prabhu Edouard - tabla, percuţie
Sylvain Barou - flaute
Masar înseamnă cale sau traiectorie în arabă.
Dar să nu vă așteptați să găsiți acest trio de virtuoși pe căile previzibile ale muzicii, deoarece căile bătătorile nu sunt pe foaia lor de parcurs!
Oud-ul lui Amine Mraihi, flautele lui Sylvain Barou și tabla lui Prabhu Edouard adoră drumurile alternative.
O evadare muzicală în lumile paralele ale misticului Ragas, viselor celtice și poeziei lui Maqams cu o notă neobișnuită de electronică...
Un sunet vibrant țesut de 6 mâini și 3 inimi unite de o pasiune comună: Exaltându-ne!

În calitate de virtuoz la Oud și compozitor apreciat pentru talentul său muzical unic și inovator, Amine Mraihi figurează printre maeștrii muzicii contemporane înrădăcinate în Orient. Abordarea sa modernă și îndrăzneață are ca rezultat depășirea constantă a limitelor instrumentelor sale, îndrăzneala sa fiind o emblemă a genului său muzical. Amine a fost introdus în muzică la vârsta de 4 ani de tatăl său. Împreună cu fratele său Hamza la Kanun (Harpă arabă), duo-ul a fost una dintre vocile principale ale muzicii moderne orientale progresive mulți ani la rând, depășind activ limitele instrumentului său și impunându-se ca unul dintre cei mai prolifici cântăreți la oud din ultimii 20 de ani. Amine a lansat împreună cu fratele său Hamza 9 albume. Amine a colaborat cu artiști precum Karim Ziad, Vincent Peirani, Vincent Segal, Kaushiki Chakraborty, Ismail Lumanovski, Chico Freeman, Burhan Oçal ...

Considerat unul dintre cei mai versatili cântăreți la tabla din generația sa, Prabhu este un discipol demn al renumitului maestru de tabla Pandit Shankar Ghosh. Natura sa cosmopolită și dragostea pentru experimente l-au determinat să colaboreze cu artiști de pe tot globul precum Jordi Savall, Joachim Kühn, Jeff Mills, Nguyen Lê, Magic Malik, Amine și Hamza, Moriba Koïta, Saïd Shraïbi, Kudsi Erguner, Jamchid Chemirani, JP Drouet ...

Sylvain Barou, din Bretania, este considerat unul dintre cei mai buni flautiști. După ce a cântat în mare parte muzică tradițională irlandeză și bretonă, Sylvain a contribuit la unele dintre cele mai interesante proiecte ale genului și a cântat cu cele mai importante trupe și muzicieni precum Donal Lunny, Padraig Rynne, Guidewires, Altan, Guichen, Alain Genty, Denez Prigent , Jacques Pellen-Celtic Procession, Erik Marchand, Smadj, Gildas & JB Boclé, Keyvan Chemirani, Trilok Gurtu, Prabhu Edouard, Vincent Ségal (aranjor cu Sting) Sandip Chatterjee, Karim Ziad, Olli & The Bollywood Orchestra, Adnan Joubran, Dan Ar Braz, Yann-Fanch Kemener, Gilles Le Bigot, Soig Siberil, Yvan Cassar, Liz Carroll, John Doyle, Andy Irvine, Mairtin O'Connor, Paddy Glackin, Seamie O'Dowd, Laoise Kelly, Fred Morrisson ... Astăzi, Sylvain călătorește prin lume cu lineup-ul său și este parte a noului trio cu legendarii muzicieni irlandezi Donal Lunny și Padraig Rynne, Sylvain participă, de asemenea, la mai multe proiecte alături de chitaristul de jazz breton Jacques Pellen, are o nouă colaborare interesantă inclusiv și cu extraordinarul baterist de jazz Trilok Gurtu și un nou cvartet numit Offshore. De asemenea, colaborează cu muzicieni din alte tărâmuri muzicale, precum vrăjitorul iranian de percuție Keyvan Chemirani, muzicieni indieni Prabhu Edouard (tabla) și Sukdhev Misra (vioară) și geniul cretan Stelios Petrakis (lyra, saz, laouto).
Geta Burlacu
(Moldova)




 




 
Geta Burlacu - voce
Igor Cojocaru - chitară
Dorel Burlacu - muzicuţă, keyboards
Nichita Morozov - bass
Alex Zavalii - tobe
Sorin Zlat Quartet
(România)




 




 
Sorin Zlat - Pian
Catalin Milea - saxofon
Mike Alex - contrabas
Iulian Nicolau - tobe
Sorin Zlat Quartet a luat naștere în anul 2008.
Repertoriul trio-ului include standarde de jazz, dar și compoziții proprii, stilurile abordate de Sorin Zlat Trio fiind cool jazz, latin, post-bop, contemporany jazz și muzică de avangardă. Prin această fuziune de stiluri, grupul a câștigat recunoșterea publicului de jazz din România și din străinătate, bucurându-se de numeroase concerte pe scenele unor festivaluri celebre, precum: Montreux Jazz Festival, Izmir Jazz Festival, Bruxelles Jazz Festival, Golden Jazz Fest Paris, Jacksonville Jazz Festival (S.U.A), Monaco Jazz Festival, Getxo Jazz Festival (Spania) dar și in cluburi de jazz celebre dintre care amintim: Birdland (New York), Vortex (Londra), Music Village (Bruxelles), Ronnie’s Scott (Londra), Blue Note (New York), Kings Place (Londra), Nardis (Istanbul), Jazz Cafe (Montreux), B-flat (Berlin) etc.
Sorin Zlat pianist, clarinetist, Yamaha jazz artist și compozitor, deținătorul a numeroase premii naționale și internaționale, este unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz ai noii generații de artiști români, care în ultimii ani a primit distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Montreux (2015), Premiul pentru “Cel Mai Bun Muzician de Jazz
Cătălin Milea este unul dintre cei mai creativi și activi saxofoniști români ai noii generații. Deţinător a numeroase premii internaţionale, artistul român şi-a început studiile de specialitate la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti și le-a continuat în Olanda, la Prins Claus Conservatoire şi la Hague Royal Conservatory. Activează în numeroase grupuri, cântând la diverse instrumente.
Mike Alex a absolvit liceul de muzică George Enescu la secția de contrabas clasic. A participat la festivalul Internațional ”Eurorchestries“ din Franța. Tot în acest an a participat la festivalul “Impreuna Formatii Pentru Viitor” din Intorsura Buzaului unde a primit diploma de: “ Cel mai bun basist” al festivalului. A câștigat un număr considerabil de premii precum și locul II la concursul național "New Jazz Players" ediția 2019.
Iulian Nicolau - Absolvent al Universității Naționale de Muzică București. Este un muzician foarte activ pe scena jazzului românesc fiind deseori solicitat în diferite proiecte ceea ce îl face un muzician foarte complex și versatil. A cântat alături de muzicieni cunoscuți pe scena jazzului românesc la numeroase festivaluri, stagiuni și cluburi.
Sha
(Elveţia)




 




 
Sha – compozitor și multiinstumentist, s-a născut în 1983 în Berna și locuiește acolo unde îl aduce muzica.
A început să meargă la lecții particulare de saxofon încă de la 11 ani, apoi și-a continuat studiile la Musikhochschule Lucerne unde a făcut două facultăți.
Din 2004 are turnee mondiale cu Nik Bärtschs’ Ronin, Nik Bärtsch’s Mobile, The Legendary Lightness și Piet Klocke. Este compozitorul trupelor sale Sha’s Banryu și Sha’s Feckel și a colaborat cu proiecte de teatru și dans la Opernhaus Zürich, Gessneralle și VorOrt.
În februarie a lansat primul său album solo Monbijou, înregistrat într-o încăpere mare și pustie al podului cu grinzi Monbijou din Berna. Albumul este format din câteva ornamente distincte, compuse de-a lungul anilor și țesute într-o suită de 30 de minute. În timp ce însăși ideea unui spectacol solo ar putea evoca imagini ale unui monolog intern, Monbijou ajunge în exterior și reprezintă în esență o lucrare despre spațiul ascuns din jurul nostru, așa cum este definit de sunetele pe care le facem. Ecolocație pentru emoție, dacă vreți.
„Muzica lui Sha face apel la ambele emisfere, creîndu-și propriul simbioz, care poate fi perceput la un nivel pur instinctiv, în același timp îți sădește în cap multe semințe pentru cei cărora le place muzica ca hrană pentru gândire.” John Kelman, www.allaboutjazz.com
"Saxofonul său oferă note înălțate de argint pur." Sid Smith, www.bbc.co.uk
Trigon
(Moldova)




 




 

Anatol Ștefaneț - violă
Dan Brumă - chitară
Vali Boghean - saxofon, trompetă, caval, vocal
Gari Tverdohleb - tobe, percuţie


Formația Trigon s-a înființat în 1992, cântă muzică improvizațională bazată pe muzica tradițională din regiunea Balcanilor.
Formația a participat la numeroase festivaluri de jazz și s-a ales cu diverse premii internaționale. Au susținut concerte pe cele mai mari scene mondiale: “Portalegre jazz fest”, “North Sea Jazz festival” (Rotterdam), “Jazz in Hermitage” (Moscova), “Porgy & Bess” (Viena), “Grenoble Jazz Festival" (Franța), Radio France (Paris), Norwegian Academy of Music, "Jazz Festival 22 Fabrik" (Germania), "Music Meeting 14", Nijmeghen (Olanda), "Rikkoukai" Theater in Tokyo, "Vilnus jazz festival"- (Lithuania), "Balkan fever festival"(Viena), “Jazzycolors” (Paris), “Pulse” festival in London si Brighton (UK),“29 th Montreal International Jazz Festival” (Canada), Theater Sondra Make Music Stockholm (Sweden), London jazz festival (UK) ...
Anatol Ștefaneț - membru al Uniunii Cineaștilor din România și director artistic al Festivalului Ethno-jazz din Moldova (XIX ediții).
A compus muzică pentru piesele de teatru “Metamorphoses” (Satiricus theater, Chișinău), “Lupii și Zeii” (Moldova Film, 2009) , “Nunta în Basarabia” de Napoleon Helmis (România /Moldova, 2010). Ca lider al orchestrei folclorice a înregistrat 4 CD-uri în Franța și Estonia. Unul dintre CD-urile sale „Anatol Stefanet - solo bratsch” a fost marcat de presa franceză de „CHOC in Musique du Monde” în anii 1999, 2002. Împreună cu formația Trigon a editat 10 CD-uri în Franța, Germania, Rusia, România, Moldova, Belgia, Grecia. A fost membru al Okay Temiz „Orchestra Mării Negre” numit „all star band” (Virtual Womex) și a cântat la Berlin Experimenti orchestră condusă de Bardo Henning și Sea Zone trio (Enver Izmailov, Anatol Ștefanet, Vali Boghean). Multiinstrumentalistul Vali Boghean este câștigătorul concursurilor internaționale din Moldova și România. A fost premiat ca cel mai bun instrumentist la festivalurile „Galbenă Gutuie”, „Lăutarii Moldovei”, „Maria Drăgan”, „Malurile Dunării”, „Maria Tănase”.

Vali Boghean este lider și compozitor al propriei formații Vali Boghean Band.

Dan Brumă a absolvit Academia de Arte din Chișinău chitară jazz, și în scurt timp a devenit unul dintre cei mai solicitați chitariști. A cântat în formațiile precum 3ART, MecHad, InDuo, ViaDacă, Geta Burlacu Project, Cristi Teodorovici, Youth Orchestra și cu orchestra de jazz din Bruxelles la Bozar internațional proiect.

Gari Tverdohleb - a absolvit Academia de Arte din Chișinău ca percuționist și toboșar de jazz. A cântat în numeroase proiecte de jazz și rock. Este un muzician sensibil și delicat, dar poate stârni și o furtună, atunci când este necesar